15 uitzonderlijke geschenken van de finalisten van de Etsy Design Award 2024 Finalisten


Fotocredits (met de klok mee vanaf linksboven): Freya MacPhail Design , LoelaLoela en Yellow Mango Studio


Ontdek de Etsy Design Awards 2024: Ondersteun Nederlandse Makers en Vind Unieke Cadeaus


De Etsy Design Awards 2024 komen eraan en ik wil hier graag wat aandacht voor vragen. Waarom? Heel eenvoudig: ik ben eigenaar van een Etsy-shop (The Purple Rose Connection) en draag Etsy een warm hart toe. Dit platform biedt talloze voordelen voor ontwerpers, makers, kleine ondernemers en kunstenaars. Het is laagdrempelig om mee te starten, en het opzetten van een shop is eenvoudig als je de stappen volgt. Voor sommigen is het een leuke hobby, voor anderen de perfecte opstap naar een bloeiende onderneming.
Etsy is wereldwijd bekend, maar ik merk dat het in Nederland nog niet de aandacht krijgt die het verdient. Hoewel er veel Nederlandse Etsy-shops zijn, zie ik er maar weinig terug op sociale media of andere online platforms. Dat is jammer, vooral omdat Nederland bekendstaat om zijn innovatieve design. Of vergis ik me?

















In landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zie ik bruisende Etsy-communities. Het leeft daar echt. Hier in Nederland lijkt het echter minder populair, en dat is zonde. Misschien denken we dat Etsy vooral gericht is op de Amerikaanse markt, maar landen zoals het Verenigd Koninkrijk hebben het platform volledig omarmd. Daar hebben shopeigenaren regelmatig contact met elkaar. In Nederland zie ik alleen een niet zo actieve Facebook-pagina.

Dit vind ik persoonlijk heel jammer. Etsy biedt namelijk unieke, handgemaakte producten aan die een uitstekend alternatief zijn voor de massaproductie en wegwerpcultuur. Voor de komende feestdagen nodig ik je uit om een kijkje te nemen op Etsy als je op zoek bent naar een origineel cadeau. Het aanbod is enorm en gevarieerd!
Zoek je iets bijzonders? Etsy heeft het.



Begin uw kerstinkopen goed met het uitzoeken van cadeaus waarmee u uw dierbaren versteld zult doen staan.


Elk jaar viert de Etsy Design Awards het adembenemende talent van onze wereldwijde creatieve gemeenschap. Dit jaar selecteerde een all-star team van juryleden, met Drew Barrymore , Etsy's ere-Chief Gift Officer; tennisster Naomi Osaka ; en Etsy's eigen Trend Expert Dayna Isom Johnson , 100 uitzonderlijke stukken gemaakt door supervaardige Etsy-verkopers in 10 categorieën. Van deze groep finalisten wordt één verkoper gekroond tot winnaar van de Grand Prize Etsy Design Award, een ander tot winnaar van de People's Pick Award en 10 verkopers worden uitgeroepen tot winnaars van de Etsy Design Award-categorie. De winnaars worden eind oktober bekendgemaakt. Maar in de tussentijd kun jij ook je smaakmakersvaardigheden laten zien door in de Etsy-app te stemmen op de winnaar van de People's Pick Award. En als je stemt, maak je kans om mogelijk een van de twee cadeaubonnen van $ 1.000 USD te winnen! (Er zijn voorwaarden van toepassing.*)

Bekijk de Etsy Design Award-finalisten


Nu september in volle gang is, zijn de feestdagen er voordat we het weten. Om je te helpen een voorsprong te krijgen op je shopping, hebben we een lijst samengesteld met slechts een paar van onze favoriete finalisten die bijzonder geweldige cadeaus zijn. Voeg deze keuzes toe aan je cadeaulijstjes op de Etsy-app om georganiseerd te blijven en cadeau-ideeën voor elke ontvanger bij te houden. "Er is geen beter gevoel dan het perfecte cadeau te scoren", zegt Dayna. Haar professionele tips voor het selecteren van een winnend cadeau? "Houd rekening met hun hobby's en interesses, en met wat er in hun leven gebeurt. Denk aan: mijlpalen, nieuwe beginpunten, hindernissen en vieringen. En het personaliseren van een cadeau tilt het echt naar een hoger niveau."

Ontdek de finalisten van de Etsy Design Awards 2024 en lees verder voor bijzondere cadeau-ideeën.

1. Een vrolijke kunstprint


WINKEL: Grote blauwe bloemenkunstprint van Freya MacPhail Design, $29

Perfect voor: je bloemenliefhebbende vriend, je grootouder met groene vingers en je collega met een zorgvuldig samengestelde galerijwand

Een vers boeket verwelkt uiteindelijk, maar deze frisse bloemenillustratie , gedrukt op archiefpapier, is een vrolijk geschenk dat gemaakt is om lang mee te gaan. Deze kunstprint, die knalt met felle, levendige kleuren en een flair van flowerpower, straalt pure vreugde uit. Een tevreden klant is razend enthousiast: "Ik ben dol op deze print, de kwaliteit van het papier en de diepte van de kleur zijn geweldig. ... Ik kan niet meer van deze prints houden!"

2. Een verrukkelijke zijden sjaal


WINKEL: Bagels zijden sjaal van UwannaArt, $150

Perfect voor: je bagel-geobsedeerde brunchmaatje, je tante die altijd accessoires draagt ​​en je beste vriendin met de nieuwe bakhobby

Of je hem nu draagt ​​als stijlvol accessoire of aan de muur hangt, deze prachtige twill zijden sjaal tilt deze ontbijtfavoriet naar een hoger niveau - en hij wordt geleverd als cadeau in een mooie blauwe doos. Verpak hem voor je bagel-liefhebbende geliefde om ze te laten weten: "Jij bent mijn alles ."

3. Een stijlvolle blouse


WINKEL: Linnen doodle top van LoelaLoela, $219

Perfect voor: je modieuze vriendin, je dochter die altijd aan het tekenen is en je nichtje dat van kleuren houdt en van linnen houdt

Deze linnen blouse met knoopjes is met de hand bedrukt met een abstract ontwerp en op bestelling genaaid en fleurt elke outfit op. Het is een attent cadeau voor de opvallende fashionista op uw lijst. Een klant zei het zo: "Ik krijg overal complimenten!".

4. Een gepersonaliseerde portemonnee met fotoprint


SHOP: Leather bifold wallet from Clark & Taft, $150

Perfect voor: je roadtrip-liefhebbende getuige, je minimalistische moeder en je avontuurlijke broer die er trots op is dat hij licht reist

Gemaakt om lang mee te gaan, deze slanke, met de hand gestikte leren portemonnee fungeert ook als een kunstwerk op zakformaat. Om het voorvak te versieren, kiest u drie foto's die passen bij de ontvanger: een veld met rode klaprozen voor een bloemenliefhebber, een zandstrand voor iemand die eindeloze zomers zoekt en het uitzicht op een open weg om herinneringen op te roepen aan een favoriete roadtrip. En kies ervoor om de binnenzakken te bedrukken met initialen of de naam van uw geliefde voor een extra persoonlijk tintje.

5. Een kostbaar portret van een huisdier



WINKEL: Aangepast huisdierportret van Alli Arnold Portraits, vanaf $ 250

Perfect voor: je trotse huisdiereigenaar, een toegewijde hondenvader en je collega met de schattige kittens

Een op maat gemaakt portret van een geliefd huisdier is een winnend cadeau voor de mensen die van ze houden. En Alli Arnold, een getalenteerde Etsy-kunstenaar, heeft een talent om de essentie van elke kat en pup die ze afbeeldt vast te leggen. Een klant die drie van Alli's portretten heeft besteld, zegt: "Ze brengt op de een of andere manier echt de vriendelijkheid in haar onderwerpen naar voren en produceert een warm, wazig gevoel dat van de pagina afstraalt."

6. Een speels, geborduurd tafelkleed



WINKEL: Geborduurd linnen tafelkleed van Goril Market, $250

Perfect voor: je favoriete foodie, je picknick-liefhebbende vriend en je buurman, de volmaakte gastheer die de meest memorabele etentjes organiseert

Dit uitnodigende , met de hand geborduurde linnen tafelkleed is versierd met vier bestekken en staat boordevol leuke (en heerlijke!) details en geheime boodschappen. Het viert de vreugde van het delen van een maaltijd met uw dierbaren.

7. Een meditatieve mobiel


WINKEL: Kinetische luchtplantenhanger van Welcome Project Studio, $119

Perfect voor: je broer of zus die op zoek is naar zen, je vrienden die een nieuw huis inrichten en je neef met een obsessie voor luchtplanten

"Deze mobiel is zo etherisch en delicaat", schrijft een klant. "Hij brengt een verbazingwekkende rust in de ruimte en zorgt tegelijkertijd voor zachte, natuurlijke beweging! Echt een geweldig kunstwerk." Deze kunstzinnige mobiel , gemaakt van glad, hellend hout, met een kleine messing vogel aan de ene kant en een minimandje om een ​​luchtplant of een gedroogde bloem in te doen aan de andere kant, straalt een gevoel van kalme schoonheid uit.

8. Een gloeiende wandsculptuur


WINKEL: “Le Papillon” gipsen lichtsculptuur van Charmée Céline, $ 135

Ideaal voor: de studentenkamer van je kind, het huurappartement van je nichtje en de interieurontwerper in je leven die alles al heeft (...of toch niet?).

Dit superlichte stuk, gemaakt van gips en gerecycled piepschuim, doet dienst als lamp en als modern beeldhouwwerk en is eenvoudig te installeren met een simpele haak. De oplaadbare ronde lampen worden met magneten bevestigd aan de open-voor-interpretatie, gebogen vorm (is het een madeliefje, een vlinder of een gebakken ei?) - geen bedrading vereist. Met eenvoudige installatiestappen en een minimale voetafdruk is dit unieke, no-nonsense decor een leuk cadeau voor iemand met een nieuw appartement, huis of werkruimte.

9. Een op maat gemaakt trouwportret


WINKEL: Aangepaste linosnede huwelijksportret van InkfulPrintCo., vanaf $118

Perfect voor: uw pasgetrouwde buren, een gelukkig stel dat een bijzondere verjaardag nadert, of als verrassing voor uw echtgenoot

Verander een perfect moment in een kunstwerk . Stuur een favoriete trouwfoto naar deze Etsy-verkoper en hij of zij maakt een tekening, snijdt een linosnede en drukt met de hand een aangepast stuk af om de speciale dag te herdenken.

10. Een verjaardagskaarshouder als aandenken


WINKEL: Porseleinen jaguar taarttopper van Camp Hollow, $45

Perfect voor: je coole kind, je kattenliefhebbende vriend en je broer met de beste verjaardagsfeestjes

Voeg een extra beetje magie toe aan verjaardagsvieringen met dit prachtige porseleinen jaguarbeeldje, gemaakt met het grootste vakmanschap. Dit feestbeest houdt één kaars vast en zorgt voor de charme van elke taart. Bovendien wordt het geleverd in een mini-schatkist, klaar om cadeau te doen en veilig op te bergen tussen de feestjes door. Een klant merkt op: "We kopen ze voor elk kind als een nieuwe verjaardagstraditie."

11. Een knuffelmeeuw-speeltje


WINKEL: Gehaakt zeemeeuw-speelgoed van Lili's Gloves, $65

Perfect voor: de nieuwe baby van je vogelvriend, je maatje met het strandhuisje en je kind dat graag meeuwen achtervolgt langs de kust

Met een vrolijke (en afneembare!) rode muts straalt dit schattige gehaakte zeemeeuwknuffeltje een onverstoorbare persoonlijkheid en knuffelige, kustcharme uit, die de harten van mensen van alle leeftijden verovert. In recensies vermelden klanten dat ze deze handgemaakte meeuw kopen voor pasgeborenen, kinderen en zelfs een vogelliefhebber als vriendje. Een recensent schrijft: "Het was bedoeld als cadeau, maar ik vond het zo leuk dat ik het heb gehouden."

12. Gouden mottenoorbellen


SHOP: Large moth earrings from Cire Alexandria, $90

Perfect for: an entomology enthusiast, your nature-loving niece, and your stepmom with the statement jewelry collection

“I love jewelry that is elegant and interesting enough to wear with either an evening dress or a daytime outfit,” writes one customer, “and these exquisitely designed moths check both boxes.” Set your stylish loved one’s heart aflutter with a radiant pair of winged earrings, honoring a beautiful creature that’s known for seeking light.

13. A felt fruit ornament


WINKEL: Vilt citrus ornament van TaFiOLand, $113

Perfect voor: je appelmoeie leraar, je lieve clementine en je citrusliefhebbende zus met een talent voor het schillen van mandarijnen in één stuk

Je kunt praktisch een zoete citrusgeur ruiken die uit deze realistische, levensgrote oranje ornamenten komt . Maar deze gedeeltelijk geschilde, sappige vruchten zijn eigenlijk zorgvuldig gemaakt van wol. Koop er een als een kerstboomklaar kerstcadeau dat knipoogt naar Sinterklaas, of als een cadeau voor het Chinese Nieuwjaar voor geluk en welvaart.

14. Een kunstige haarspeld


WINKEL: Haarspeld met schilderspalet van Treasure Hunt Studio Co., $32
Perfect voor: de favoriete kunstleraar van je kind, je vriendin die altijd onder de verf zit en je tante die graag naar de galerie gaat met haar unieke stijl

Om deze haarspeld op zijn plaats te houden, schuif je een echte kwast door de gaten in dit miniatuurschilderspalet. Gemaakt van klei en compleet met realistische verfklodders, voegt dit kunstzinnige accessoire creatieve flair toe aan elke outfit.

15. Een mok met een verborgen verrassing


WINKEL: Peekaboo-huisdierenmok van Yellow Mango Studio, vanaf $ 57
Perfect voor: je beagle-liefhebbende beste vriendin, je maatje met de nieuwe puppy en je golden retriever-vriendje.

Onderin deze handgemaakte, 8-ounce keramische mokken zitten de schattige kleine puppygezichtjes verstopt. Stuur een foto en deze Etsy-verkoper maakt een gepersonaliseerde mok ter ere van het betreffende huisdier: een attent cadeau dat zeker het dierenliefhebbende hart van elke ontvanger zal veroveren.


Het oorspronkelijke stuk over Etsy Design Award 2024 is geschreven door:

Julie Schneider-afbeelding

Julie Schneider

Als Julie Schneider niet aan het schrijven en bewerken is, zet ze de woordspelingstraditie van haar familie voort, maakt ze aangepaste GIF's of smeedt ze plannen in haar knusse kunststudio. Blijf op de hoogte van haar nieuwste projecten op Instagram .


De tekst in de petrol kleur is van Colette van der Wal


Reacties